Protest spontan la Mavromati, angajații nu vor discriminare: Noi facem analize, voi doar produceți crize

0
2289

Angajații aveau în mână câte o foaie cu un mesaj pentru cei care sunt la guvernare. Unele dintre ele sunau cam așa: Vrem egalitate; Vrem respect; Egalitate pentru sănătate; Noi facem analize, voi doar produceți crize.

„Protestul de astăzi este în toată țara. Toți colegii ne-am unit astăzi pentru a protesta din cauza inegalității care se face în momentul de față. Noi, biologii, chimiștii, biochimiștii ne simțim foarte neîndreptățiți din cauza coeficientului de salarizare care este 1,96. Este un coeficient foarte mic, asemănător ca unui ambulanțier, infirmier. Ne simțim neîndreptățiți pentru că munca este făcută în laborator 90% de către biologi, chimiști și biochimiști.”,

a declarat Gabriela Poiană, biolog specialist  

Și nemulțumirile nu se opresc aici.

„Ne simțim neîndreptățiți deoarece colegii care sunt asistenți și îi respectăm, ne sunt de ajutor au studii mai puține decât noi, au responsabilități mai mici ca noi, iar de la 1 martie 2018 vor avea salarii duble față de noi.”

a mai declarat Gabriela Poiană, biolog specialist  

De protestatari a fost alături și liderul Sindicatului Sanitas, Lia Temciuc care le dă perfectă dreptate.

„Am ținut să fiu alături de colegii mei la acest protest pe motiv că sunt total îndreptățiți de a se manifesta în acest fel. De fapt am spus-o că demersuri s-au făcut încă din vara anului trecut pentru a reface aceste inechități care s-au creat prin aplicarea acestei legi care numai unitară nu se poate numi. Să dai deoparte această categorie profesională este o discriminare și nu am fost și nu suntem de acord cu acest aspect”,

 a declarat Lia Temciuc, liderul Sindicatului Sanitas

Și alte categorii au fost neglijate susține liderul sindical ca de exemplu personalul administrativ, personalul TESA, îngrijitorii. Ea consideră de fiecare este nevoie în actul medical de aceea fiecare categorie în parte trebuie susținută.

De altfel, acțiunile de protest sunt declanșate la nivel național, săptămâna viitoare fiind anunțate pichetări la ministerul Muncii, ministerul Sănătății dar și la Guvern.

Sursa: Botosaneanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *