Capitala are un nou spital pentru copii, construit şi dotat la standarde europene

0
1100

Spitalul pentru copii ”Victor Gomoiu” din capitală a fost inaugurat ieri. Construcţia a început la sfârşitul anului 2012 şi a costat 48 de milioane de euro. Noul spital are 10 săli de operaţii, 222 de paturi pentru pacienţi şi 250 de cadre medicale. La inaugurare au participat premierul Viorica Dăncilă, primarul capitalei Gabriela Firea şi ministrul SănătăţiiSorina Pintea.

Aici veneau până de curând copiii din Bucureşti şi din localităţile din jurul capitalei pentru a fi consultaţi de medici. Acum merg în noul spital, care a fost inaugurat de premierul României, de primarul capitalei şi de ministrul Sănătăţii.

Gabriela Firea, primar general al Capitalei: În momentul în care am preluat mandatul de primar general, acum 2 ani de zile, această clădire era mai mult o carcasă lângă spitalul vechi de copii ”Victor Gomoiu”, care a fost construit acum aproape 90 de ani. Această construcţie a demarat în 2012, dar din nefericire, din cauza unor probleme şi neînţelegeri, s-au sistat lucrările în anul 2014.

Construcţia noului spital a constat 48 de milioane de euro şi are 20.000 de metri pătraţi, 17 secţii pentru tratarea copiilor funcţionează în noua unitate medicală. Vechea clădire va avea acum o altă întrebuinţare.

Gabriela Firea: Primăria Capitalei va demara construirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică, de asemenea a unui mini-hotel pentru părinţii copiilor care vor fi operaţi şi trataţi atât la ”Victor Gomoiu”, cât şi la centrul de excelenţă în oncologie pediatrică.

În noul spital vor putea fi îngrijiţi 222 de pacienţi.

Viorica Dăncilă, premier: Am vizitat spitalul şi am rămas impresionată atât de dotările din spital, dar şi de cadrele medicale, de toţi cei care lucrează aici şi care pun atâta suflet în a trata copiii şi în a folosi aparate de înaltă generaţie.

Spitalul va avea şi 10 săli de operaţii.

Sorina Pinteaministrul Sănătăţii: Acest spital arată exact aşa cum trebuie să arate un spital pentru copii. Am văzut două dintre sălile de operaţii. Arată exact aşa cum trebuie să arate nişte săli de operaţii la nivelul anului 2018. Are toate circuitele, deci din punct de vedere epidemiologic totul este în regulă.

Acum în noul spital lucrează peste 250 de medici şi asistente, însă în curând vor fi scoase la concurs mai multe posturi pentru noile secţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *