Spitalul Republican și alte 15 spitale CFR, construite în partenerial public-privat. Anunțul vine de la vicepremierul Viorel Ștefan

0
982

Guvernul va construi în parteneriat public-privat o reţea de 15 spitale CFR şi complexul medical „Carol Davila”, care include Spitalul Republican. În acest sens, a fost adoptată deja o Ordonanță de Urgență, care modifică legea parteneriatului public-privat, a anunțat ieri vicepremierul Viorel Ștefan.

Unitățile spitalicești, susține vicepremierul, sunt prioritatea guvernului și sunt înscrise pe lista cu proiectele strategice care vor fi demarate în scurt timp pe noua lege a parteneriatului public-privat. În plus, Executivul își propune să susţină investiţiile prin angrenarea de resurse şi stimularea mediului de afaceri fără a pune presiune asupra bugetului de stat.

Investiții de aproape 20 miliarde de euro

Lansarea în operare public-privată a celor 15 spitale CFR „… este o premieră, întrucât prin noua legislaţie proiectele în parteneriat public-privat nu vor mai viza doar sectorul de construcţii şi infrastructură, ci şi operarea de servicii publice”, a ținut să precizeze Viorel Ștefan. Potrivit acestuia, toate aceste proiecte, alături de încă trei investiții în autostrăzi, „… vor atrage, după estimările noastre, investiţii de 15-20 de miliarde de euro, iar lucrările vor putea începe efectiv anul viitor”, a explicat vicepremierul.

Cât privește complexul medical „Carol Davila”, Spitalul Republican va avea 37 de săli de operaţie şi 2.000 de paturi, iar în campusul respectiv vor exista, pe lângă spitalul propriu-zis, şi o facultate de Medicină, şi cămine studenţeşti, dar şi un hotel pentru aparţinătorii pacienţilor internaţi, se arată în documentul prezentat de oficialul guvernamental.

A consemnat pentru #stirimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *