Ministrul Sănătății vrea să desființeze, prin lege, centrele de permanență

0
1279

În urma unei analize realizată de Ministerul Sănătății privind eficiența centrelor medicale de permanență din localități, cifrele arată că acestea nu și-au atins scopul, ba din contră eficiența este zero în condițiile în care numărul prezentărilor la unitățile de primiri urgențe din spitale s-a majorat cu 30%.

Iată de ce, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a ținut să afirme astăzi, la Slatina, că va promova un act normativ tocmai pentru a desființa aceste centre medicale de permanență din localități, centre care nu-și mai găsesc justificarea, cel puțin din punct de vedere al costurilor.

„Am făcut o analiză a acestor centre pentru că, în ultima perioadă, tariful crescând foarte mult, din punctul meu de vedere, şi responsabilitatea celor care lucrează acolo trebuie să crească. Făcând o analiză la nivelul ţării, numărul prezentărilor în urgenţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut aproximativ cu 30 la sută, ceea ce este strigător la cer, nu mă feresc să o spun, în condiţiile în care, categoric, la numărul de cazuri crescute, creşte finanţarea unităţii de primiri urgenţe, creşte şi finanţarea centrelor de permanenţă. Eficienţă zero şi atunci urmează să promovăm un proiect de act normativ în care să şi desfiinţăm aceste centre pentru că în primul proiect era vorba doar de înfiinţare”, a precizat ministrul Pintea.

Sorina Pintea a adăugat că va prezenta mai multe date concludente atunci când va promova și proiectul normativ, mai ales că  „Sunt nişte criterii pe care trebuie să le respecte, nişte termene de raportare. Mărturisesc că nu le-a urmărit şi nu le-a cerut nimeni, până acum. Dar, în momentul în care eu am declarat că avem bani, trebui să-i cheltuim eficient, trebuie să facem şi chestia aceasta. Deci, vom promova proiectul de act normativ, avem situaţiile pe care le vom prezenta, ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicităţii şi o să vedeţi. Sunt cifre care ar trebui să le dea multora de gândit”.

A consemnat pentru #stirimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *