Dr. Ionel Alexandru Checheriță, un medic DEZERTOR ajuns celebru prin modul cum și-a construit cariera, inclusiv cea de profesor fuge și de noul coronavirus

0
3556

Arogantul prof. dr. Ionel Alexandru Checheriță, în vârstă de 33 de ani, unul dintre protejații Cătălinei Poiană, actuala șefă a Colegiului Medicilor București, este aproape să devină un personaj celebru prin acțiunile sale despre care noi am mai relatat în alte articole pe care le puteți regăsi pe site.

Checheriță și-a dat demisia din poziția de medic de la Spitalul Sf. Ioan din București, după ce a fost chemat să-și îndeplinească sarcinile de serviciu pe secția de Nefrologie, odată cu izbucnirea pandemiei cu noul tip de coronavirus. Menționăm că acesta a fost înlocuit de la Șefia catedrei de specialitate din același spital, aflându-se în plin proces cu Ministerul Sănătății care dorește să îi retragă titlul de medic primar iar poziția de profesor conferențiar al UMF Carol Davila, din care este suspendat, îi este într-un pericol real, iar Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate București îl anchetează pentru presupuse raportări false de pacienți pentru decontări ilegale.

“În data de marți, 17 martie 2020, profesorul universitar în specialitatea nefrologie Ionel Alexandru Checheriță a transmis Spitalului Clinic de Urgență “Sfântul Ioan”, București, o adresă în nume personal prin care declara ca “renunță la integrarea clinică în această unitate”, se arată într-un răspuns al conducerii Spitalului Sfântu Ioan pentru DiscoverProject.ro

“Factorii decidenți ai spitalului pare că nu au organizat din timp și în mod corespunzător măsurile de prevenire a răspândirii cu Covid-19, astfel un grup de medici a sesizat aceste deficiențe  iar ca urmare existând și un dosar de urmărire penală a conducerii spitalului și medicului șef de secție interimar. Astfel, această gestionare posibil defectuoasă pare că a avut ca rezultat închiderea temporară a Secției de nefrologie și dializă, singura care asigură urgențele de dializă din București și județele limitrofe, personalul medical fiind trimis 14 zile în izolare.

Având în vedere cele menționate, inclusiv punerea în discuție a titlului meu de doctor primar, am considerat că este mai bine să fac un pas în spate, până la soluționarea tuturor acuzelor care mi-au fost aduse. Începând cu toamna anului 2019, am intrat în concediu fără plată, iar în primăvara acestuia an am decis să renunț la integrarea clinică cât timp conducerea acestui spital rămâne aceeași“, a declarat Alexandru Checheriță pentru discoverproject.ro.

Personalului medical din Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan” din București care l-au cunoscut pe renumitul tânăr prof. dr. le-a lăsat un gust amar, deoarece îl descriu ca fiind un individ răzbunător și amenințător. Aceștia afirmă că au primit amenințări, direct sau prin persoane apropiate, cu expresii de genul ”poate te calcă mașina pe trotuar”, ”poate nu-ți mai ajung copii acasă”, ”zbori din UMF”, ”nu vei mai practica medicina în România” etc.

Cătălina Poiană: ”Nu cunosc detalii legate de demisie”

Altădată o susținătoare a lui Checheriță, care i-a fost consilier personal, Cătălina Poiană, șefa Colegiului Medicilor București, bate în retragere în ceea ce privește situația fostului ei protejat.

”Așa cum am afirmat în repetate rânduri, nu sunt de acord cu demisia medicilor fără preaviz, mai ales în aceste condiții dificile pe care le străbatem, când medicii se află în prima linie a luptei cu COVID-19. În cazul specific pe care îl menționați (n.r. al lui Alexandru Checheriță) nu cunosc detalii legate de demisie”, a declarat pentru CANCAN.RO Cătălina Poiană

Pot însă să vă informez că la UMF Carol Davila domnul doctor este în concediu fără plată din data de 6.11.2019 și începând cu data de 3 decembrie 2019, doamna Dr. Daniela Rădulescu a fost numită Șefa de disciplină și Coordonator de rezidențiat la Disciplina de Nefrologie, Spitalul Sf. Ioan din București”, a mai spus Cătălina Poiană pentru sursa citată.

Iată care sunt ”adevărații eroi” ai luptei împotriva coronavirusului, aceia pe care sistemul relațional i-a înfipt bine în funcții se dovedesc a părăsi primii corabia. Aceste personaje scoase din joben de anumite personaje este evident astăzi, mai mult ca oricând că nu fac cinste acestei nobile profesii.

Să vă fie rușine tuturor celor care ați avut o astfel de abordare, pentru că de unul singur nu se putea ajunge aici. Felicitări domnule Checheriță pentru semințele pe care le spargeți ”de acasă” în capul sistemului care v-a ținut atât de mult timp în brațe.

Să nu ne surprindeți ca doamna ministru Pintea să reveniți asupra demisiei, râmâneți cu decizia ca din bube mucegaiuri și noroi, iscat-am o DEMISIE ca cea de DEZERTOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *