Eroi la muncă, expuși la viruși și tăiați la bani. Pandemia naște și ANTIEROI.

0
3884

În timp ce în România se înregistrează cel mai mare număr de pacienți depistați pozitiv cu virusul SARS COV-2, la cel mai mare spital care are internați doar astfel de pacienți, veniturile angajaților au SCĂZUT.

Prim-vicepreședinte Federația SANITAS din România, domnul IULIAN POPE, a relatat pe pagina de facebook că salariile / sporurile nu afectează bugetul unității sanitare, decizia managerului spitalului Victor Babeș din capitală pare una bizară și de neînțeles. În timp ce în alte țări nu știu cum să-și recompenseze eroii, în România anului 2020, un spital din subordinea Primăriei Municipiului București (unicul din țară) ia decizia să taie veniturile, exact acelor salariați care îngrijesc pacienții grav, adică celor din secția de ATI.

Am aflat că drepturile salariale la Spitalul de Boli Infecțioase prof. dr. Victor Babeș din capitală, au fost dintotdeauna stabilite de o singură persoană și anume de managerul spitalului, fără nicio consultare și de cele mai multe ori în mod discriminatoriu.

Astfel, dacă ești asistent ai un spor mai mic decât infirmiera, iar dacă ești medic și mai mic, spun anumiți angajați din spital, pe motiv de …” egalizare”.

Apogeul a fost atins acum, în plină criză pandemică, când salariații de la ATI, cea mai grea secție a spitalului, s-au trezit cu tăieri de venituri, de 180-350 lei/ lună în funcție de profesie și vechime.

Culmea „priceperii manageriale” e că au și fost obligați să semneze acte adiționale cu reducerea drepturilor salariale în iulie pentru luna…mai.

Poate îi aude cineva pe oamenii ăștia și poate îl întreabă pe domnul manager „cum și de ce”, nu de alta dar tot auzim povești despre „eroi”, mulțumiri, combinezoane, sacrificii…. sau poate că sunt doar declarații politice! , a mai scris pe pagina de facebook prim-vicepreședintele sindicatului Sanitas.

Se pare că o dată cu trecerea timpului, sistemul de sănătate se îmbolnăvește nu se însănătoșește.



LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *