În data de 12 martie 1907, la cârma țării se instala un nou guvern ce avea menirea de a înlătura răscoala țăranilor. 111 ani mai târziu, angajații din sănătate nu mai îndură umilirea guvernanților și ies în stradă, în timp ce partidul de guvernământ este în ședință

0
1533

La 12 martie 1907 a fost ales un nou guvern, liberal de această dată, condus de D.A. Sturdza. Generalul Averescu, viitorul erou al primului război mondial devenea ministru de război, iar Ion I.C. Brătianu era numit ministru de interne. Averescu şi Brătianu s-au întâlnit şi au elaborat planul de înăbuşire a răscoalei. În 10 zile, cea mai mare răscoală ţărănească a secolului XX a fost înăbuşită în sânge.

111 ani mai târziu, în ziua de 12 martie 2018, liderii angajaților din sănătate, nemulțumiți de inechitățile apărute în rândul angajaților din sistemul public de sănătate, ca urmare a aplicării legii salarizării nr. 153, vor decide la ce forme de protest vor recurge pentru a-și recăpăta demnitatea profesională.

Ca o coincidență, partidul de guvernământ se află tot astăzi în ședință. Trist, dar adevărat! Alte vremuri, aceleași nemulțumiri legate de inechitatea în muncă.

A consemnat pentru #stirimedicale, S.O.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *