#Romania2019.eu/Rezistenţa la antimicrobiene şi infecţiile asociate asistenţei medicale, temele unei conferinţe organizate la Bucureşti

0
1031

Demnitari şi experţi din domeniul Sănătăţii, reprezentanţi din sectoarele veterinar şi de mediu din statele membre ale UE participă, vineri, la conferinţa ‘Următorii paşi pentru a face UE o regiune de bune practici în combaterea rezistenţei antimicrobiene’, desfăşurată la Bucureşti în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis, joi, AGERPRES, dezbaterile se vor concentra pe trei obiective importante, care vizează: identificarea acţiunilor pentru îmbunătăţirea prevenţiei şi controlului infecţiilor, precum şi optimizarea utilizării antimicrobienelor în medicina umană, veterinară şi în mediu, consolidarea implementării Planurilor Naţionale de Acţiune împotriva AMR ‘O Singură Sănătate’, stabilirea mecanismelor, dar şi a modalităţilor de colaborare la nivelul UE pentru încurajarea solidarităţii între state în vederea combaterii rezistenţei la antimicrobiene şi limitarea diferenţelor dintre statele membre în acest sector.

Pe baza rezultatelor conferinţei, va fi propus un set de concluzii ale Consiliului, care vor fi negociate la nivelul grupului de lucru Sănătate Publică din cadrul Consiliului UE, menţionează sursa citată.
‘Rezistenţa la antimicrobiene şi infecţiile asociate actului medical reprezintă o temă de interes deosebit pentru statele membre, în condiţiile în care în regiunea UE se înregistrează o creştere a rezistenţei antimicrobiene datorată utilizării iraţionale a medicamentelor antibiotice.

Este şi una dintre temele principale ale României în timpul mandatului. Preşedinţia română îşi propune să contribuie la lupta împotriva rezistenţei antimicrobiene şi a infecţiilor asociate’, se arată în comunicatul MS.

Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ S – editor: Florin Marin)