Un medic celebru se alătură protestelor sindicaliștilor din sănătate

0
3350

O dublă „mârlănie politică”, afirmă dr. Dan Grigorescu

Ia auziți aici: pentru că „vrea să afle care sunt nemulțumirile angajaților din Sănătate”, VeVe Dăncilă a anunțat că dorește să se întâlnească cu liderii de sindicat. Numai că nu de urgență, ci doar a doua zi după greva de avertisment.

Și acum argumentele pe care se susține titlul:
1. Prima „mârlănie politică” e aceea că Premierul „face pe prostul” când declară că vrea să afle, chipurile, nemulțumirile poporului sanitar, atâta timp cât ele au fost exprimate public peste tot în ultimele săptămâni (în curțile spitalelor, în fața ministerelor și Guvernului, în toate mijloacele mass-media și în spațiul virtual). De grupul de lucru creat după ședința cu managerii de spitale nu știe nimic, că doar ea l-a aprobat?
În acest context, oricum nu o mai crede nimeni pe doamna premier.

2. A doua „mârlănie” (tot politică !) este aceea că îi cheamă la discuții pe liderii sindicali doar după prima etapă a grevei, aceea de avertisment, probabil ca să poată evalua forța acesteia și modul de expresie la nivelul sistemului de spital românesc. Adică e o grevă serioasă sau mai anemică? Oare care categorii profesionale participă și cu câtă determinare?

De fapt, asta e singira dorință a guvernanților, aceea de „a lua pulsul” celor din sistem! Pentru că principala doleanță este deja clar exprimată:
„Indiferent de apartenența sindicală, avem o problemă comună, … o lege a salarizării incompletă și discriminatorie, care a generat o adevărată criză în Sănătate și Asistență socială. Trebuie să-i determinăm pe cei aflați la putere să găsească soluțiile de rezolvare a ei, CONFORM PROMISIUNILOR FĂCUTE în momentul în care AU AJUNS LA CONDUCERE!”

Asta trebuie în principiu rezolvat, pentru că, în esență, marea problemă (recunoscută inclusiv de ministrul Sănătății) este aceea că „există diferențe foarte mari între spitale, și în funcție de specialitate, și de ordonatorul de credite, astfel că s-a ajuns la situații în care în unele unități s-au dat sporuri mai mari, în altele mai mici și în altele deloc.”

Cum eu am fost printre cei care au afirmat public, deseori, argumentat și răspicat, exact aceste idei, îmi voi permite să consider că reprezentanții guvernului doar fac pe surprinșii, mimând un fals interes pentru angajații din Sănătate.

Tocmai de aceea, deși nu sunt membru de sindicat, le voi fi alături. Colegilor mei, nu guvernanților…
Pentru restul colegilor medici nu pot garanta, deși ar trebui să vină și vremea să o pot face!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *