Sorina Pintea și Viorica Dăncilă, „flit” de la Iohannis la dezbaterea pe tema sănătății

0
1030

Președintele Klaus Iohannis organizează, săptămâna aceasta, la Cotroceni o dezbatere în domeniul sănătății. Deși tema dezbaterii este, după cum spuneam, sănătatea, președintele nu le-a trimis invitație oficială nici prim-ministrului Dăncilă și nici ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Informația a fost făcută publică de primarul general Gabriela Firea, care s-a declarat „siderată” de atitudinea președintelui României. „Va fi în curând o dezbatere la Palatul Cotroceni în domeniul sănătăţii. Am rămas siderată. Am aflat despre această dezbatere. În Bucureşti, sunt 19 spitale în administrarea Primăriei Capitalei. Am investit o sumă record, 111 milioane euro doar în Bucureşti pentru spitalele Capitalei. Construim Spitalul Metropolitan şi două spitale zonale. Doamna ministru nu este invitată. Cum să organizeze preşedintele ţării o dezbatere în domeniul sănătăţii şi să nu invite ministrul de resort din Guvern? Ce contează ce partid este? Preşedintele este al tuturor românilor, sănătatea este în responsabilitatea Guvernului”, a declarat Firea într-o emisiune televizată, citată de Mediafax.

Primarul Capitalei a explicat că a fost transmisă o invitaţie Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi a cerut lista de invitaţi, observând că ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi premierul Viorica Dăncilă nu se află pe lista celor care vor participa la dezbatere.

„Foarte bizar modul în care doreşte să comunice preocuparea pentru domeniul sănătăţii, dar fără să invite la o dezbatere reală, aprofundată, pe cei care au toate informaţiile corecte din sistem, la zi, nu din ce îşi aduce aminte vreun consilier prezidenţial, care a lucrat acum câţiva ani în minister”, a mai precizat Gabriela Firea.

A consemnat pentru #stirimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *