Spitalul de Urgență Arad l-a respins (sâc!) pe medicul Dărăbanțiu pe motiv că dosarul nu e complet

0
1137

Chiar dacă pare incredibil, medicul Adrian Dărăbanțiu, cel care și-a depus dosarul de angajare la Spitalul Clinic Județan de Urgență Arad pentru postul de brancardier, a fost respins chiar din faza de selecție a dosarelor.

Și nu, nu pentru incompetență (sâc!), ci pentru simplul motiv că dosarul lui a fost incomplet. Adică, i-a lipsit adeverința medicală vizată de un psihiatru, cu toate că, susține Dărăbanțiu, el a depus „formularul A5”, act considerat superior adeverinței în speță. Cu toate acestea, comisia de concurs i-a respins medicului de familie dosarul.

„Mă aşteptam la respingerea candidaturii mele de către comisia de concurs din raţiuni de supracalificare, însă nu mă aşteptam să-mi fie respinsă pentru că nu am prezentat adeverinţă medicală cu avizul unui medic psihiatru, ci doar un certificat medical în copie, mai ales că «formularul A5» pe care l-am depus este superior adeverinţei medicale vizată de psihiatru. Mai mult, eu am prezentat formularul în original, însă cei care mi-au preluat dosarul au spus că ei nu reţin documentele originale şi au făcut o copie pe care au pus-o la dosar, returnându-mi originalul”, a explicat Dărăbanţiu, citat de Agerpres.

Tărășenia însă nu se oprește aici. Pentru că, dacă nu era evident deja, medicul de familie Adrian Dărăbanțiu va  contesta rezultatul probei de selecţie a dosarelor.

Interesant este că pentru cele opt posturi de brancardieri scoase la concurs de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, și-au depus candidatura nu mai puțin de 32 de candidați. Proba scrisă a concursului va vi susținută la 7 august, susţinerea interviului, la 13 august, iar rezultatele finale vor fi anunţate la 17 august.

Amintim și faptul că Dan Adrian Dărăbanțiu și-a depus candidatura pentru postul de brancardier în semn de protest față de anomaliile din sistemul medical de stat. Dărăbanțiu vrea să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că veniturile unui medic de familie sunt infime, în comparație cu ale colegilor cu alte specialități, în unele cazuri ajungând să fie mai mici și decât ale brancardienilor din unitățile spitalicești.

„ (…) am căutat să atrag atenţia asupra unor anomalii din sistemul de sănătate, dintre care cea mai importantă o constituie diferenţierea mare dintre aproximativ o treime din medicii şi celelalte cadre medicale care activează în spitale şi restul sistemului. Dacă, la ora actuală, cei din spitale sunt plătiţi cu o sumă aproape corectă, cei care nu lucrează direct în spitale sunt lăsaţi în continuare de izbelişte. Spre exemplu, veniturile unui cabinet de medicină de familie se cifrează undeva în jur de 10-12.000 de lei lunar, din care o jumătate se virează la stat. Şi, după ce achită celelalte cheltuieli, medicul de familie rămâne cu un venit lunar net de circa 2.000 de lei. Asta în condiţiile în care asistentele de la cabinetele de medicină de familie sunt plătite, în general, cu salariul minim pe economie”, a susținut medicul de familie în urmă cu două zile, când și-a depus doarul de angajare.

A consemnat pentru #stirimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *