Iată că se poate! Sibiul va avea spital municipal nou, devansând Bucureștiul care se împotmolește în decizii politice

0
960

În degringolada din sitemul sanitar național, o veste de la Sibiu vine să mai diminueze această stare de fapt. Ieri, consilierii județeni au adoptat hotărârea prin care s-a încheiat un contract de asociere între Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu pentru construirea unui spital județean de urgență pentru adulți și copii.

Consiliul Județean Sibiu este cel care pune la dispoziție terenul aferent, iar construcția va fi finanțată din fonduri europene, guvern, dar și din bugetul municipal și județean al Sibiului. Despre costul total al investiției nu se știe încă nimic întrucât consilierii județeni nu au avansat nicio sumă.

Trebuie precizat, în schimb, că decizia autorităților județene survine în urma vizitei fostului premier Mihai Tudose, la începutul lui noiembrie 2017, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, atunci când fostul demnitar a declarat că va finanța un nou spital municipal la Sibiu. Iar motivul este unul lesne de înțeles. Actualul Spital de Pediatrie, cât și Spitalul Clinic Județean de Urgență funcționează în clădiri vechi de mai bine de o sută de ani, medicii declarând că actualele condiții sunt de-a dreptul improprii pentru a-și desfășura activitatea. Cadrele medicale au solicitat o clădire nouă, la standarde moderne, care să beneficieze de aparatură, dar în care să ființeze și toate secțiile necesare.

Conform proiectului, construcția va găzdui două spitale, actualul spital județean și cel de pediatrie. Noul spital va fi construit la marginea Sibiului, în apropierea Aeroportului Internațional, așa cum prevede hotărârea adoptată recent.

A consemnat I.P. pentru #stirimedicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *