Confesiunea unui pacient: Am rugat medicul cu bani, dar m-a refuzat

0
1118

Se întâmplă în Gorj!

Un bărbat din comuna gorjeană Alimpeşti, supus unei intervenţii chirurgicale dificile la spitalul din Novaci, a ţinut să-i mulţumească medicului care l-a operat. Gheorghe Ruxanda, din Ciupercenii de Olteţ,  spune că înainte de operaţia de protezare a şoldului nu mai credea că va mai putea vreodată să dea cu coasa sau să sape prin grădină.

„Vreau să dau un anunţ prin care să-i mulţumesc medicului care m-a operat”, a spus gorjeanul din Alimpeşti, când a sosit la redacţia „Pandurul”. Gheorghe Ruxanda are 68 de ani, iar la sfârşitul lunii ianuarie a fost supus unei operaţii de protezare a şoldului. Intervenţia a avut loc la Spitalul Orăşenesc Novaci şi a fost realizată de medicul ortoped Gabriel Buciu.

„Operaţia a durat 6 ore şi a fost o reuşită. A avut loc pe data de 31 ianuarie, într-o miercuri, iar după 12 zile am plecat pe picioarele mele din spital. Înainte, piciorul era mai scurt şi mergeam în cârje. Un an am mers în cârje. Mi s-a tras de la coxartroză. Am consultat mai mulţi medici, în Târgu Jiu, Cărbuneşti şi Craiova, şi am considerat că doctorul Buciu este cel mai indicat să facă această operaţie. Și nu am greşit! Acum mă simt perfect. Muncesc, cosesc, dau cu sapa. Numai să fug nu mai pot”, a spus, amuzat, Gheorghe Ruxanda.

Gorjeanul ne-a mărturisit cum a încercat să-l răsplătească pe medicul care l-a operat, dar a fost refuzat. „Am vrut să dau acest anunţ în semn de mulţumire, pentru că l-am rugat cu bani şi nu a vrut să-mi ia. Nu mă aşteptam la un asemenea gest, faţă de cum auzeam, că doctorii iau, pretind pentru actele medicale, dar doctorul Buciu nu mi-a luat. L-am rugat, dar nu mi-a luat. Eu sunt asigurat, puteam să merg în toată ţara. Condiţiile din spital sunt perfecte, de la mâncare, la cazare şi igienă”, a mai spus fostul pacient.

„Nu am nevoie de alte beneficii”

Medicul Buciu spune că nu a făcut altceva decât să-şi facă meseria şi declară că nu are nevoie de banii pacienţilor. „E foarte frumos, dar nu era necesar să îmi mulţumească. Îi mulţumesc frumos. Eu fac protezare de şold şi de genunchi din 2016. Am făcut prima la spitalul Rovinari şi am continuat să fac protezare la Novaci. Îmi pare rău că lucrez într-un spital mic şi nu avem fonduri de protezare. Am putea mult mai uşor. Aşa, face eforturi spitalul să cumpere sau mai găsim câte un sponsor. Greu, greu cu banii. Și în cazul domnului din Alimpeşti, a făcut spitalul un efort să cumpere proteza. În ceea ce mă priveşte, pe lângă salariu, am un cabinet privat în relaţie contractuală cu Casa şi nu am nevoie de alte beneficii”, a explicat medicul Gabriel Buciu.

Sursa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *