E OFICIAL! Spital Nou, de 11 milioane euro, în municipiul Satu Mare

0
935

Județul Satu Mare a obținut o finanțare de 11 milioane de euro pentru construirea unei noi clădiri, cu șase etaje chiar în vecinătatea actualului Spital, pe strada Prahovei. Consiliul Județean a depus în acest sens un proiect și a obținut finanțarea. Peste șase luni se scoate deja la licitație lucrările de proiectare și execuție. Lucrările se vor finaliza în 2022.

Investiția de extindere de la Spitalul Județean Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente.

De asemenea, se va construi un heliport nou, pe acoperișul viitoarei clădiri. Heliportul spitalului funcționează fără autorizație definitivă, locația actuală fiind o soluție temporară, nesustenabilă.

În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare, etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul vechi în locația principală de pe strada Prahovei.

Consiliul Județean este lider de proiect, și care ca parteneri principalele instituții de îngrijire a sănătății publice din județul vecin din Ungaria: Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, respectiv Spitalul din Felső-Szabolcs.

Bugetul total aferent proiectului ROcHUs este 13.300.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite. Valoarea bugetului partenerilor români este de 11.000.929 Euro, iar cei doi parteneri maghiari au în total buget de 2.000.071 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *