Avertisment! Ministerul Sănătății: în mediu online se vând medicamente neautorizate!

0
1164

În România, există site-uri care vând medicamente, utilizând sigla Ministerului Sănătății, medicamente care nu au autorizație de punere pe piață.

Avertismentul vine chiar de la Ministerul Sănătății, care explică într-un comunicat remis presei că a identificat deja în spațiul online site-uri cu astfel de practici abuzive.

Este limpede pentru orice individ cât de periculoase sunt aceste tertipuri, de aceea și noi salutăm decizia Ministerului Sănătății de a sesiza aceste practici ilegale structurilor abilitate. „În urma identificării în spaţiul on-line a unor site-uri care, în mod abuziv, utilizează identitatea Ministerului Sănătăţii ca şi garant pentru promovarea şi comercializarea unor medicamente care nu au autorizaţie de punere pe piaţă, Ministerul Sănătăţii a sesizat structurile abilitate să soluţioneze acest caz şi să ia măsurile care se impun”, se arată în comunicatul ministerului.

Comercializarea unor medicamente neautorizate pe Internet reprezintă un fenomen periculos şi greu de controlat, care generează un risc ridicat pentru sănătatea publică. De aceea, „… Ministerul Sănătăţii se delimitează de orice acţiune de promovare şi comercializare a unor medicamente sau dispozitive medicale şi că acţiunile de acest gen derulate în spaţiul on-line sunt realizate fără acordul instituţiei”, se mai precizează în document.

A consemnat pentru #sitimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *