Colegiul Medicilor susţine iniţiativele legislative privind recunoaşterea ca vechime în muncă a gărzilor

0
637

Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ – Colegiul Medicilor din România îşi anunţă susţinerea pentru iniţiativele legislative privind recunoaşterea ca vechime în muncă a timpului prestat în gărzi.
CMR afirmă, într-un comunicat transmis luni AGERPRES, că a avut ‘contacte directe’ cu grupul de iniţiativă al medicilor care solicită pensionare anticipată prin recunoaştere ca vechime în muncă a timpului prestat în gărzi.
‘Cunoaştem că există două amendamente pe acest subiect, depuse de parlamentari. Este de notorietate faptul că am susţinut în mod oficial în faţa Legislativului aceste iniţiative. Pe agenda preşedintelui CMR, astăzi criticat de unii pentru pasivitate, s-au aflat şi se află discuţii cu senatori şi deputaţi. În urma acestor discuţii am aflat că solicitările cuprinse în amendamente ridică probleme de tehnică legislativă care nu intră în atribuţiile Colegiului Medicilor din România. Şi, cel mai important, am înţeles că există dorinţa politică de a recunoaşte valabilitatea revendicărilor grupului de iniţiativă al medicilor’, precizează CMR în comunicat.
Sursa citată subliniază că nici CMR şi nici preşedintele instituţiei nu au abandonat demersurile şi le vor sprijini în continuare prin mijloace legale. AGERPRES/(AS – autor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru)