Diplome de asistent medical scoase din sertarul școlilor postliceale fără nicio pregătire

0
814

Ministerul Educației verifică toate școlile postliceale de asistenți medicali după ce s-a descoperit că unele diplome erau obținute fără a exista niciun fel de pregătire în prealabil.

Datorită cererii foarte mare de forță de muncă în țările din Uniunea Europeană, diplomele de asistent medical au ajuns să fie foarte căutate. Astfel, în Suedia s-a descoperit că existau asistenți medicali din România care și-au cumpărat diploma, fără a merge efectiv la școală.

După sesizările făcute de autoritățile din Suedia, Ministerul Sănătății a decis să verifice toate școlile postliceale sanitare.

„Nu scapă nimeni, nu scapă nimeni. Nu scapă nimeni în sensul pozitiv al lucrurilor pentru că, dacă sunt lucruri de îndreptat, ele trebuie să se îndrepte”, declară Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, citată de constantadeazi.ro.

SANITAS a solicitat o singură formă de de învățământ pentru toate asistentele medicale.

În prezent, în România, lucrează ca asistenţi medicali salariaţi cu diferite forme de pregătire: liceu sanitar, şcoala tehnică sanitară, şcoala profesională, şcoala postliceală, facultate, mai sunt şi asistenţi care au prins şcoala veche sanitară.

”Calitatea pregătirii profesionale din păcate s-a degradat. Atribuţiile şi competenţele asistenţilor medicali nu sunt bine stabilite. Avem două sisteme de învăţământ pentru aceeaşi profesie”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Management a Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi.

Desființarea școlilor postliceale este o soluție logică și legală pentru evitarea acestor fenomene și creșterea calității formării asistentelor medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *