De Ziua Mondială a Farmacistului, ministrul Sănătății mulțumește profesioniștilor din sistem, fără să menționeze despre nedreptățile din Legea Salarizării unitare

0
675

Mesajul ministrului Sănătății, Sorina Pintea cu ocazia Zilei Mondiale a Farmacistului:

„25 septembrie este Ziua Mondială a Farmacistului, un bun prilej pentru a aduce un gând de mulțumire și respect celor aproape 25 000 de profesioniști care lucrează în acest domeniu în România.

Profesia de farmacist este una nobilă, la fel ca a medicului, cele două completându-se reciproc în beneficiul pacientului. Este greșit să gândim că farmacia înseamnă vânzare de medicamente. Farmacia este locul unde pui toate cunoștințele în slujba pacientului, pentru ca tratamentul medicamentos prescris acestuia să funcționeze cât mai bine și să i se amelioreze starea de sănătate.

Alături de ceilalți profesioniști din sistem, farmacistul este un conslier și un ghid al pacientului în utilizarea medicației.

În ultimii 2 ani am făcut pași importanți, am regândit cadrul legislativ în acest domeniu și am aprobat o nouă Lege a farmaciei, iar împreună cu reprezentanții farmaciștilor vom lucra, în continuare, pentru a îmbunătăți condițiile din acest domeniu.

Vreau să vă asigur de întregul meu sprijin și dorință pentru continuare a colaborării și dialogului, astfel încât pacienții să poată beneficia de servicii medicale, dar și farmaceutice la nivel european, iar profesioniștii din sistem de condiții optime de muncă, așa cum merită”

Ce uită să amintească doamna ministru este nedreptatea la care a fost supusă această categorie profesională de celebra Lege a salarizării unitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *