Ministerul Sănătății a reluat negocierile cu sindicatele din domeniu pentru semnarea Contractului Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate sănătate

0
1146

Sorina PINTEA, ministrul Sănătății s-a întâlnit în această seară cu reprezentanții organizațiilor sindicale din domeniu. Ministrul Sănătății a desemnat o comisie care negociază cu organizațiile sindicale.

“Principalii beneficiari ai acestui contract sunt angajaţii din sistemul sanitar și de aceea am convingerea că vom găsi o cale prin care să putem agrea conţinutul documentului. Vreau să semnăm acest contract în maxim 60 de zile.”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă ce revin salariaților din unitățile sanitare.

Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților. Contract colectiv de munca la nivel national asigura garantii pentru incheierea contractelor colective de munca la nivel de unitati.

Sursa: ms.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *