Pintea propune un spor suplimentar pentru instituțiile mari din subordinea Ministerului Sănătății

0
8859

Este mai mult decât evident că aleșii neamului sunt îngroziți de calendarul protestelor anunțat de sindicaliști și aruncă informații în media privind abordările pe care le-au gândit vis-à- vis de măsurile de echilibrare a situației veniturilor personalului medical în urma scandalului iscat de noua lege a salarizării și a regulamentului de sporuri.

Un exemplu concludent în acest sens vine chiar de la Sorina Pintea, ministrul Sănătății, potrivit căreia s-a propus un nou spor suplimentar pentru institutele mari din subordinea Ministerului Sănătății. Sunt vizate instituțiile „… dezavantajate odată cu aplicarea acelei limitări a sporului la 30% pentru că în subordinea ministerului sunt acele institute mari, sunt acele spitale cu sporurile mari, sunt serviciile de ambulanță care au avut sporurile mari”, a explicat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea nu explică în mod clar despre ce spor este vorba, cine va beneficia de el, care
sunt sursele de finanțare pentru acordarea acestuia însă susține că: „Pentru spitalele mari,
institutele naționale, pentru serviciile regionale de ambulanță s-a propus un spor suplimentar care să poată fi cumulat la sporurile avute anterior și care va fi suportat categoric de către cei care pot să își permită asta, astfel încât să se facă niște diferențieri. Dar pe de altă parte, un medic care lucrează la un spital municipal, cu acces greu, într-o zonă izolată, pe lângă sporul de care teoretic poate să beneficieze conform anexei 7, spor de izolare, recompensarea care i se aduce prin că acele consilii pot să dea procente mai mari, după părerea mea, nu este total nejustificată. Categoric, nu poți compara ceea ce face un medic în București și ceea ce face un medic în Lehliu, dar cine merge acolo?”. Declarațiile ministrului Pintea au fost făcute astăzi pentru DCNews.

Cât privește scăderile înregistrate de anumite categorii de personal din sistemul public de
sănătate, Sorina Pintea spune că se dorește, potrivit DCNews, o ordonanță de urgență prin care angajații care s-au trezit cu veniturile diminuate să poată rămâne în plată cu aceeași sumă de dinainte de aplicarea legii. „Teoretic asta ar trebui să se întâmple și asta am spus, că nu este de dorit să scadă veniturile nimănui. Noi am aplicat legea și acum vom vedea. Vor fi discuții și propunerile vor fi luate în considerare, cel puțin în mare parte”, a explicat Pintea.

A consemnat pentru #stirimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *