Reîncep protestele în sănătate!

0
884

Angajaţii Secţiei de Boli Contagioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu au decis că le-a ajuns cuţitul la os și că trebuie să acţioneze.

Motiv pentru care, jumătate dintre angajaţii secţiei au participat la o grevă de avertisment.

„Angajaţii Secţiei de Boli Contagioase din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu, alături de cei ai Laboratorului de analize medicale protestează faţă de neacordarea sporurilor pentru condiţii periculoase de muncă”, precizează Federaţia SANITAS din România pe pagina sa de Facebook.

Protestul de la Sibiu poate fi scânteia care aprinde fitilul? Cu alte cuvinte, pot izbucni proteste la nivel naţional?

Liderul SANITAS Bucureşti, Viorel Huşanu,  a explicat că la Sibiu nu s-au acordat nici măcar sporurile minime acordate prin lege şi că mai sunt unităţi medicale în această situaţie, dar puţine. În Bucureşti este vorba despre Institutul de Expertizare a forţei de muncă.

„Nemulţumirea generală care mocneşte este legată de acordarea unor sporuri mai mici în spitalele de urgenţă (subordonate Ministerului Sănătăţii) faţă de cele subordonate administraţiei locale. Şi când apare o ştire, gen cea de la Sibiu, primesc zeci/sute de mesaje: „noi când protestăm”? Eu aştept momentul oportun astfel încât să se simtă, să conteze o acţiune”, a punctat liderul SANITAS Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *