Investiția în sănătate este investiția în viitorul nostru, a declarat astăzi Diana Păun

0
700

Consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a subliniat, marţi, că viitorul în Sănătate înseamnă inovare, iar investiţia în acest domeniu reprezintă o investiţie în viitor.

„Programul ‘Inovaţie în Sănătate’ există în multe state europene şi şi-a dovedit eficienţa. Acest program include, pe de o parte, medicamentele inovatoare, dispozitivele medicale, metode noi de diagnostic de precizie, dar, pe de altă parte, cuprinde şi soluţii de organizare, de contractare, de plată a serviciilor medicale care ar trebui luate în considerare la modul cel mai obiectiv, pentru că viitorul în sănătate înseamnă inovare, iar investiţia în Sănătate este, până la urmă, investiţia în viitorul nostru”, a afirmat consilierul, în cadrul unei conferinţe care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Potrivit Dianei Păun, România trebuie să îşi îmbunătăţească mecanismele de luare a deciziilor în domeniul medical. Ea a susţinut că subfinanţarea rămâne cea mai importantă provocare a sistemului sanitar din România.

„Aşa cum am fost cu toţii de acord, subfinanţarea rămâne cea mai importantă provocare a sistemului sanitar din România. Fondurile publice alocate sănătăţii sunt insuficiente şi de multe ori sunt nejudicios cheltuite motiv pentru care o creştere a cheltuielilor publice este necesară – propunerea este de 6% din PIB până în 2024 şi, bineînţeles, o diversificare a surselor de finanţare şi o opţiune validă o reprezintă asigurările voluntare de sănătate”, a arătat Păun.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *