#Romania2019.eu/ Ministrul Sănătăţii: România va organiza pe 1 martie, la Bucureşti, o conferinţă pe tema rezistenţei la antibiotice

0
813

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat marţi că pe 1 martie va avea loc la Bucureşti o conferinţă pe tema rezistenţei la antibiotice, la care sunt invitaţi să participe miniştrii Sănătăţii din statele membre ale Uniunii Europene.

‘România va organiza la 1 martie 2019, la Bucureşti, o conferinţă pe tema rezistenţei la antibiotice, la care am invitat să participe miniştrii Sănătăţii din ţările membre, precum şi specialişti din mediu, din agricultură. Am adresat invitaţia şi europarlamentarilor din Comisia pentru Sănătate de a fi parte în această conferinţă, pentru că este un interes deosebit pentru această temă’, a declarat ministrul Sorina Pintea, la Bruxelles, la finalul audierilor din Comisia pentru Sănătate a PE.

Ea a precizat că în 2017 a fost elaborat un plan de acţiune european în acest sens, fiecare ţară urmând să aibă un plan de acţiune propriu. ‘Dar aşa cum aţi observat, se pare că în mare parte acest plan a rămas doar pe hârtie’, a spus Pintea. ‘Ne propunem să facem paşi concreţi, cu termene, cu indicatori de monitorizare, lucruri la care eurodeputaţii au achiesat şi sunt convinsă că ne vor sprijini în organizarea acestei conferinţe şi vor fi parte’, a conchis ministrul Sănătăţii.

Sursa: AGERPRES/(A – autor: Florentina Ştefănescu, editor: Andreea Rotaru)