Numiri iresponsabile în instituții ce tranzacționează cifre cu multe zerouri. Este vorba de șefii CAS și ANMDM.

0
1270

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a decis, vineri, numirea în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a Adrianei Cotel care a deţinut funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

Propunerea de numire a fost făcută de către ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, decizia fiind publicată deja în Monitorul Oficial. Premierul Viorica Dăncilă a emis, vineri, o decizie privind numirea Adrianei Cotel în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi de preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Adriana Cotel, o apropiată a lui Darius Vâlcov, a deţinut până în prezent funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. Din 1 februarie 2018, atribuţiile preşedintelui CNAS au fost preluate de vicepreşedintele Răzvan Teohari Vulcănescu, după eliberarea din funcţie, la cerere, a lui Laurenţiu – Teodor Mihai.

Adriana Cotel este o apropiată a lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă. Ambele instituții – Agenția Națională a Medicamentului și CNAS – sunt esențiale pentru sistemul sanitar și gestionează bugete uriașe.

Anterior numirii la vârful ANM, Adriana Cotel a fost specialist în biotehnologie la compania Alvogen România, un producător de medicamente activ pe piața internă.

O nouă numire discutabilă în Guvern!

Marius Daniel Șișu, fost consilier în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM), va prelua funcția de președinte al instituției, după plecarea Adrianei Cotel.


Controversa vine din CV-ul lui Marius Daniel ȘIȘU care în trecut a făcut campanie la  produse ”Green Detox”. La 18 ani era agent Oriflame apoi a înființat prima farmacie de cartier, apoi lanțul de farmacii Urania din Craiova, apoi din București.

Marius Șișu ar fi ginerele Zânei Dobrin, fostă șefă a Direcției Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătății.

#știrimedicale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *