Mesajul ministrului Sănătății de Ziua Internațională a Medicului: ”Sănătatea nu are culoare politică”

0
713

”Sănătatea nu are culoare politică, iar investițiile sunt realizate în toate zonele țării, astfel încât întreaga populație să beneficieze de un acces mai bun la servicii medicale de calitate”. Acesta este mesajul transmis de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului.

Ea a afirmat că Guvernul României a înțeles nevoile sistemului sanitar și ale profesioniștilor acestui domeniu și, în ultimii doi ani, a luat mai multe măsuri importante în cadrul Programului de Guvernare în care și-a asumat Sănătatea, ca domeniu prioritar. ”An de an, bugetul Sănătății a fost majorat și, după ce, anul trecut au  crescut salariile medicilor și asistenților medicali la nivelul anului 2022,  anul acesta Guvernul a alocat un buget istoric pentru investițiile în Sănătate, de peste 6 ori mai mare,  astfel încât să fie create condițiile necesare pentru a putea lucra în condiții profesioniste și oferi pacienților un act medical de calitate. ”Sunt investiții importante în Sănătate pe ni  le-am asumat și le realizăm”, a transmis ministrul.

Ea le-a adresat un mesaj și studenților care încep astăzi anul universitar. ”Și pentru că 1 octombrie este și ziua în care începe un nou an universitar, urez viitorilor medici și profesorilor care îi îndrumă mult succes și putere de muncă. Tinerilor care ne urmează vreau să le amintesc că, meseria de medic înseamnă multă responsabilitate, dar, în primul rând dragoste pentru semeni”, a declarat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *