Sanador – Sănătatea ca stil de ”ne”viață!

0
2530

Un slogan de la care unul dintre jucătorii de pe piață privată a serviciilor de sănătate s-a îndepărtat.

Pentru că:

* își anulează programările pacienților după bunul plac

 In data de 2 martie 2020 am sunat la Clinica Sanador si am solicitat o programare la un anumit medic specialist pediatru, pentru fiica mea minora. Mi s-a comunicat ca primul loc disponibil este peste o perioada de 2 saptamani, respectiv in data de 16.03.2020 la ora 16.40. Am fost de acord si, in vederea acelei consultatii, fiica mea a efectuat si un RMN (recomandat  de alt medic specialis). Investigatia RMN a fost realizata la Clinica Regina Maria, in dimineata zilei de de 13.03.2020. In dupa-amiaza zilei de 13.03.2020 am fost contactata de un angajat al Clinicii Sanador solicitandu-mi-se sa confirm programarea din data de 16.03.2020, si comunicandu-mi schimbarea orei. Am confirmat si am fost de acord cu schimarea orei. Ulterior am fost intrebata daca am calatorit in strainatate in ultimele 2 saptamani. Am confirmat ca am fost in Bulgaria, in perioada 7/8.03.2020, doar eu, nu si fiica mea. Dupa ce am fost pusa sa astept pentru cateva minute, mi s-a comunicat ca imi anuleaza programarea pentru fiica mea.

> La intrebarea care este motivul, mi s-a spus ca eu trebuia sa ma autoizolez, intrucat in perioada 7-8 martie 2020 fusesem in Bulgaria.  Mi s-a refuzat si reprogramarea, care am solicitat sa fie oricand, fie si peste 14 zile, de data aceasta fara niciun motiv.  Nicio autoritate nu emisese la acel moment nicio recomandare privind izolarea persoanelor venite din Bulgaria pe data de 8.03.2020.

> Evident ca prin anularea programarii si prin refuzul unei reprogramari, pentru oricand, in viitor, fiicei mele i s-a incalcat dreptul la ocrotirea sanatatii in mod abuziv.

Autor: Mihaela Soare


** Nu se implică activ în combaterea pandemiei generată de coronavirusul COVID-19

Băieții deștepți au decis ca la această clinică să se facă teste pentru depistarea virusului


*** Afacerile privatului, cu tot spatele asigurat, au un mare IZ PENAL

Actualizare – „Între patronatul clinicilor private PanMed şi Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României există un proces pe rol exact în legătură cu prevederile din contractul cadru al casei, care practic interzice clinicilor private să ceară sume suplimentare pe operaţiile decontate de casă.

Suspiciunea este că la casa de asigurări au fost trimise hârtii unde a fost bifată rubrica pacientul nu a plătit bani în plus pentru această operaţie, când de fapt pacienţii plăteau zeci de mii de lei.

Procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clinica medicală privată Sanador. Sunt suspiciuni privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice ridică documente ce ar putea susține acuzațiile formulate deja împotriva reprezentanților clinicii. Aceștia sunt suspectați că ar fi încasat bani atât de la pacienți, cât si de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru diverse operații făcute pentru pacienți care aveau probleme cardiovasculare.

Nu putem vorbi de un prejudiciu deocamdată.

Urmează să se verifice cam câți pacienți ar fi fost înșelați astfel.
Pacienții puteau primi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru acele operații, dar nu s-au interesat și așa au ajuns să plătească mii de lei pentru astfel de acuzații.

Rămâne de văzut dacă vor fi și puneri sub acuzare sau rămâne in rem.

Sursa:
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/perchezitii-la-clinica-sanador-pacientii-ar-fi-platit-pentru-operatii-decontat-de-cas-1089661


**** Profesionalismul este la mare depărtare, ca și sloganul

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre sistemul de sănătate din România şi despre percepţia întipărită în rândul oamenilor că la spitalele private ar fi mai multă ordine şi mai mult profesionalism decât în unităţile sanitare de stat. „Nu e deloc aşa”, a spus jurnalistul care a povestit experienţa prin care a trecut până a ajuns să-i fie pus un diagnostic corect. Patru medici, multe milioane de lei date, tomografie şi diagnostice diferite – aşa s-ar rezuma experienţa medicală a jurnalistului care a trecut inclusiv pe la Sanador.

Vă dau exemplul personal. Aveam probleme, nu mai puteam să merg. M-am dus la un spital privat, plătesc o consultaţie de 2 milioane și ceva, 3 milioane aproape. Mă duc la un ins care ar fi putut să fie mult mai în vârstă decât mine. Nu mă consultă, mă întreabă cum doare. <Cred că sunt probleme cu coloana>. <Bine>, zic. <Așa o fi>. Îmi dă o trimitere și mă duc să fac o tomografie la coloană, care costă alte milioane. Mă îngrozeam văzând cum se adună sumele. Fac tomografia, pe ea scria dublă hernie de disc. La care zice: <mergeți la neurochirurgie>. Mă duc, dar înainte de asta mai trec pe la recepţie unde mai plătesc o tură, alte 2 milioane să îl văd la față și pe cel de la neurochirurgie, care zice: <o să ajungeți la operație, da până atunci mai agăţaţi-vă de uși și înotaţi pe spate>. Asta a fost consultația.

Plec de acolo și mă duc să fac.. Îmi recomandă să fac diverse exerciții, mă duc la Sanador… Mă vede o doctoriță, se uită la mine, mă pune să merg prin cabinet, îmi prescrie 12 zile de exerciții pentru coloană, masaje, procedee electrice. La masaj, un băiat de la masaj, în timp ce mă lucra, spune: <Ce aveți?>.<Cu coloana>, zic. <Vă doare?> <Nu?> <Dar ce vă doare?> <Şoldul stâng, nu mai pot să merg>. <Păi da>, zice el pipăind. <Ați făcut o radiografie la soldul stâng?>. <Nu, că nu mi-a spus nimeni să fac.> Abia după aceea m-am dus la medic sportiv, nu mai puteam să merg deloc.

M-am dus la un medic sportiv, la doctorul Irimia care a spus: <du-te la rdiografie>. Când am ajuns acolo, medicul radiolog spune: <aveți o necroză de toată frumusețea>. Mi-am plimbat necroza pe la 4 doctori.

M-am dus să mă operez, unde trebuia să fiu trimis de la bun început. Trebuia să mă trimită la operație la şold, unde m-am și dus. Iată merg acum normal. Asta e privatul, unde plătești de te rupi. Nu spun „toate” clinicile private. La clinica din Braşov – impecabil, operaţie, tratament, tot ce s-a întâmplat acolo.

Nişte inşi pe acolo care au luat banii degeaba pentru altceva, nefiind în stare să îşi dea seama cam ce e o coxartroză”, a povestit Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de Seară.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/c-t-popescu-a-povestit-experienta-pe-care-a-avut-o-la-sanador-1020604

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *