Viitorul nu sună bine! Rezultatele examenului de simulare la medicină generală, un dezastru

0
1482

Chiar dacă anul acesta s-a înregistrat un număr record de concurenți la simularea examenului de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare.

Din cei 2.566 de candidați, care au participat la testarea de sâmbătă, un singur candidat a reușit să obțină un punctaj maxim de 89 de puncte. Îngrijorător este că sute de alevi au avut performanțe extrem de slabe, reușind să obțină nota 2, mulți dintre aceștia chiar mai puțin de atât.

Participanții la testarea de sâmbătă au avut 100 de întrebări, din care 50 din biologie și 50 din materia la alegere (fizică sau chimie).
Trebuie spus că, potrivit unui comunicat oficial, s-a decis anularea unei grile, iar candidații care au răspuns corect, conform baremului, au luat un punctaj mai mic cu un punct față de punctajul acordat. „Vă reamintim că în urma contestațiilor din data de 19.05.2018, s-a decis anularea grilei 26 din varianta 1, 35 din varianta 2, 54 din varianta 3, 19 din varianta 4, 34 din varianta 5, 28 din varianta 6, 43 din varianta 7, 34 din varianta 8. În urma anulării grilei, candidații care au răspuns corect conform baremului vor avea un punctaj mai mic cu un punct față de punctajul acordat la corectarea din sala de examen. De asemenea, noul punctaj maxim posibil devine 99 de puncte, în loc de 100.”, se arată pe site-ul oficial.

Chiar și în aceste condiții, nimeni nu a reușit să obțină punctajul maxim.

Speranțele se pun în ccea da-a doua examinare, de sâmbătă, 26 mai, atunci când restul candidaților înscriși pe liste vor susține examenul de simulare.

 

Simularea Examenului de Admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Carol Davila” București este la a IX-a ediţie, iar anul acesta a aliniat la start peste 3.800 de candidați. Pentru a face față numărului record de concurenți înscriși anul acesta, cu 200 mai mulți decât anul trecut, organizatorii au pus la dispoziție 40 de săli.

Potrivit SSMB, „Simularea din acest an a înregistrat un record absolut, cu aproximativ 2.700 de participanți înscriși. Acest număr impresionant reflectă profesionalismul și seriozitatea de care membrii SSMB dau dovadă an după an, dar și veridicitatea subiectelor și validitatea rezultatelor. Experiența „Simulare 9” este cea mai autentică de până acum, desfășurându-se în condiții similare Examenului de Admitere, participanții completând, încă de la înscriere, formularul de înregistrare de pe site-ul Universității”.

La 26 mai se va desfăşura Simularea Examenului de Admitere pentru Facultatea Dentară, unde s-au înscris 750 de participanţi, în timp ce pentru Facultatea de Farmacie s-au înscris peste 350 de candidaţi.

Evenimentul este organizat de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), cea mai mare și veche asociație studențească din România, în colaborare cu Liga Studenților în Medicină Dentară din București și Societatea Studenților în Farmacie din București.

A consemnat pentru #stirimedicale, I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *