Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu în legătură cu o presupusă încadrare greşită pe Legea salarizării unitare, potrivit unui comunicat al AP.

0
821

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu apariția, pe rețeaua de socializare Facebook, a unui material, din care rezulta o presupusă încadrare greșită pe legea salarizării unitare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 41 din Constituția României privind munca și protecția socială a muncii.

În data de 17 ianuarie 2019, Șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă din Spitalul Județean Brașov, a publicat un material, anexând doi fluturași de salariu, menționând următoarele:
“Priviți fluturașul de salariu al infirmierei cu CEA MAI MARE vechime din SECȚIA CLINICĂ pe care o conduc (chirurgie plastică) dintr-un spital CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ. Salariu de bază cu astronomică valoare de 2.148 lei!
Alăturat, cel al unei infirmiere debutante cu VECHIME ZERO dintr-un COMPARTIMENT de medicină internă din spitalul MUNICIPAL Săcele, jud. Brașov, unde este înscrisă ca salariu de bază suma de 3.266 lei.
Adică un salariu de bază cu 52% mai mare”! (…) Doamnă Ministru Sorina Pintea, e de înțeles că nu aveți nicio vină într-o asemenea situație. Dar aveți responsabilitatea de a curma astfel de inechități flagrante! Eu nu știu (și nici nu am nicio dorință să aflu) care sunt cauzele și cine sunt vinovații pentru apariția unei(unor) astfel de monstruozități. Însă dumneavoastră puteți afla, după cum vă este în putere să luați și măsurile necesare”.

Medicul precizează că angajata Spitalului Județean Brașov, la care face referire, are o vechime în muncă în cadrul spitalului de peste 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *