Pintea: Programul de sănătate pentru vitamina D nu este o invenţie a lui Dragnea

0
610

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că programul de sănătate pentru vitamina D este de fapt propunerea Comisiei naţionale de endocrinologie, şi nu ‘invenţia’ liderului PSD, Liviu Dragnea.

‘Orice sumă în plus alocată la sănătate înseamnă pacienţi salvaţi, înseamnă pacienţi rezolvaţi. Nu pot decât să mă bucur că există amendamente legate de creşterea sumelor pe programele naţionale. Da, vitamina D nu este o invenţie a domnului Dragnea, este o propunere a Comisiei naţionale de endocrinologie. Au fost mai multe propuneri, au fost luate în considerare câteva. Câteva sunt deja în curs şi vor fi majorate procedurile. De exemplu: fertilizarea în vitro – vom majora de la 685 finanţate anul trecut la 1.000 anul acesta. S-a încercat rezolvarea multor urgenţe din sănătate. Bugetul MS are parte de o creştere istorică, ceea ce trebuie să ne bucure’, a spus Pintea la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a depus la comisiile de specialitate amendamentul privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pentru programele privind vitamina D şi markeri tumorali, cu diminuarea bugetului SRI, a anunţat, luni, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu.

AGERPRES/(A – autor: Florentina Ştefănescu, editor: Florin Marin)