Un nou caz de doctor cu titluri științifice ”false” iese la iveală la un spital de Urgență din București, aflat în subordinea Ministerului Sănătății

2
16791

Acuzații de falsuri și de fraudă asupra medicului
Checheriță Ionel Alexandru de la Spitalul de Urgență Sf. Ioan din București

Toate titlurile științifice au fost obținute de domnul doctor Checheriță Ionel Alexandru prin fraudă, dumnealui fiind în fapt un ”fals” profesor.

Checheriță Ionel Alexandru a absolvit Universitatea de Medicină si Farmacie din Iași în anul 2007. A devenit probabil rezident în același an iar în ianuarie 2008 preparator la catedra nefrologie UMF Carol Davila Bucuresti.

În anul 2009, la 2 ani de la absolvire, numitul Checheriță Ionel Alexandru a devenit doctor în știinte medicale, înainte de a fi specialist chiar, fapt care contravine prevederilor legale.

În anul 2012 a devenit medic specialist prin concurs susținut în luna noiembrie.

În luna iulie 2014 a devenit medic primar prin examen susținut la numai 1 an si 8 luni de la specialitate deși potrivit dispozițiilor legale vechimea în specialitate trebuie să fie de minim 5 ani pentru a susține primariatul.

În condițiile în care domnul doctor Checheriță ar fi obținut derogare de la Ministerul Sănătății aceasta ar fi fost de 3 ani și 4 luni cu toate că potrivit prevederilor legale Ministerul poate acorda derogare pentru susținerea examenului de primariat maxim 6 luni.

De remarcat un incident care ar putea avea conotații infracționale: a doua zi după ce un funcționar RUNOS a remarcat că respectiva derogare încalcă prevederile legale, exprimându-și această îngrijorare față de domnul doctor Checheriță, a avut loc o spargere în spital, fiind sustras, printre altele, și înscrisul în cauză (pretinsa derogare acordată de Ministrul Sănătății). Ciudată coincidență !

În anul universitar 2014, semestrul I, domnul doctor a devenit conferențiar și după doi ani, în anul 2016, profesor universitar.

În mod normal și legal, examenul de primariat domnul doctor Checheriță ar fi putut să-l susțină în anul 2017, iar dumnealui devine profesor universitar înca din 2016. Pentru titlul de profesor este obligatoriu să fii medic primar. Mai mult, din metodologia de examene în vigoare la momentul când a devenit conferențiar și pentru acest titlu ar fi trebuit sa fie medic primar, acesta fiind motivul pentru care s-a ”sărit” peste anii de vechime și se susține că i s-ar fi acordat derogare.

Dacă această derogare există, ea a fost acordată în mod ilegal, pentru a i se permite domnului doctor susținerea primariatului în 2014.

În opinia noastră titlurile științifice au fost obținute de domnul doctor Checheriță prin fraudă, dumnealui fiind în fapt un ”fals” profesor.

Pentru a-și acoperi infracțiunile, domnul doctor a dat în judecată Spitalul Sfântul Ioan pentru a i se plăti salariu de medic primar încă din 2016 deși legea stipulează foarte clar că în cazul susținerii examenului de primariat cu derogare, candidatul își intră în drepturi (inclusiv salariale) la momentul în care se încheie perioada pentru care a primit derogarea, adică la împlinirea celor 5 ani de vechime în specialitate.

În plus, domnul doctor nu a efectuat nicio singură oră de gardă în toată cariera dumnealui medicală, nu a ținut niciun curs și nicio lucrare practică.

Rezidenții nu sunt lăsați să-și facă stagiile din curicula de pregatire iar cei care  s-au opus nu au mai terminat rezidențiatul în specialitatea nefrologie pentru că, contrar legii, clinica al cărei șef este domnul Checheriță este singura în care se dau de ani de zile examenele de specialitate și primariat în specialitatea Nefrologie, deși sunt multe alte clinici universitare care pregătesc studenți și rezidenți în specialitatea aceasta în Bucuresti, unde activeaza profesori de renume și cu mult mai multa experientă.

Faptele anterior descrise întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, faptă prev. și ped. de art. 297 Cod penal cu raportare la art. 47 Cod penal și a infracțiunii de instigare la fals material, faptă prev. și ped. de art. 320 Cod penal și a infracțiunii de uz de fals, faptă prev. și ped. de art. 323 Cod penal, sens in care, in urma investigatiei si a probelor stranse,  Incisiv de Prahova  prin adresa de inaintare nr 0280 din 26.02.2019 a depus o sesizare penala la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *